fbpx
preloader

Amazon Mağaza Açma

Günümüzde dünyanın en büyük e-ticaret platformlarından biri olan Amazon’ da mağaza açmak pek çok girişimcinin yapmak istediği şeylerden biridir. Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon, Dünya’ da pek çok ülkede hizmet vermektedir ve 2018 yılından sonra Türkiye’ de de hizmet vermeye başlamıştır. Amazon platformunda hem Amazonun kendi ürünleri satılırken hem de farklı satıcıların ürünleri satılmaktadır. Amazon’ a kısaca online bir pazar yeri diyebiliriz. Oldukça büyük bir platform olduğundan ve çok kişi tarafından kullanıldığından Amazon mağaza açma fikri pek çok satıcının aklında yer etmiştir.

Oldukça ünlü bir e-ticaret platformu olan Amazon, pek çok genç girişimcinin de dikkatini çekmektedir. İçerisinde birçok girişimciyi ve birçok mağazayı barındıran amazon kullanıcılar için de oldukça kullanışlıdır. Dünyanın her yerinden kullanıcılar bu platformda aradıklarını bulmaktadır.

Amazon’ da mağaza açmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle ünlü bir platform olması çok kişiye erişim konusunda oldukça faydalı olacaktır. Bu kadar çok kullanıldığı için müşteri güveni kazanmış bir platformdur. Bu da sizin satışınızı olumlu etkileyecek bir faktördür. Ayrıca Amazon’ un kargo ve dağıtım ağından yararlanma fırsatınız da olur. Ürünleriniz satıldıkça müşterilerinizin geri dönütleri firmanızı büyütmenize yardımcı olacaktır. Bunlar ve daha birçok sebepten dolayı Amazon mağaza açma fikri işlerini büyütmek isteyen bir satıcı için iyi bir fikirdir.

Amazon Mağaza Nasıl Açılır?

Bir Amazon mağazası açmak ve ürünlerinizi Amazon üzerinden satmak istiyorsanız öncelikle bir satıcı hesabı açmanız gerek. Amazon üzerinden bilgilerinizi doldurup satıcı hesabınızı açtıktan sonra ürünlerinizi listelemeye başlayabilirsiniz. Satıcı hesabı açmanız için bilgilerinizi doğru girmeniz ve bazı belgeleri temin etmeniz gerekiyor. Kredi kartı bilgileri, telefon numarası, e-mail adresi, banka hesap bilgileri, firmanın kayıt belgeleri gibi bilgileri doğru şekilde girmeniz satıcı hesabınızı oluşturmanızda büyük önem taşıyor.

Bilgilerinizi girdikten sonra Amazon mağaza açma işlemi için satıcı hesabınızın onaylanmasını beklemeniz gerekiyor. Hesabınız onaylandıktan sonra mağazanızı açıp ürünlerinizi satabilirsiniz. Amazon’ da mağaza açma ücreti aylık 99 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca platform sattığınız ürünlerin ücretlerinin bir kısmını komisyon olarak almaktadır. Bu komisyon ücreti üründen ürüne farklılık göstermektedir. Ancak yüzde 6 ile yüzde 10 arasında değişen oranlardadır.

Amazon mağaza açma işlemleriniz bittikten sonra ürün satmaya başlayabilirsiniz. Amazon sattığınız ürünlerin ücretlerini hesabınıza her 14 günde bir yatıracaktır. Bu ödemelerin faturalarını hesabınızdan yapabilirsiniz. Bunun dışında diğer her şirket gibi Amazon mağazanızın kazancı da vergiye tabidir. Burada yaptığınız satışlar ve kestiğiniz faturalar üzerinden vergilendirilirsiniz.

Amazonda mağaza açmak sadece bunlarla sınırlı değildir. Mağazanızı büyütmek ve kazançlarınızı arttırmak için dijital pazarlama kurallarına hakim olmanız ve SEO kullanarak ürünlerinizin görünürlüğünü arttırmanız gerekir. Bunun için de özel eğitim ve sertifika programlarına başvurabilirsiniz. Mağaza açma süreci bittikten sonra geliştirme yoluna gitmeli ve sürekli araştırma yapmalısınız.

E-ticaret platformları ve e-ticaret web siteleri günümüzde hem şirketler hem de kullanıcılar tarafından oldukça sık tercih edilmektedir. Bu sitelerin popülerliği her geçen gün artmaktadır. E-ticaretin pratikliği ve sunduğu geniş imkanlar günümüzde birçok insanın e-ticareti ilk sıraya almasına neden olmuştur. Bu platformların gelecekte de varlığını sürdüreceği ve daha popüler olacağı ön görülmektedir.

 

Author avatar
root
https://www.eefcreative.com